CIKEL: Finance za začetnike

 

Te ob urejanju osebnih financ stisne pri srcu?

Se misliš že nekaj časa lotiti načrtovanja, pa se preprosto ne pripraviš do tega?

Bi rada izvedel/-a več, pa niti ne veš, kako bi se tega lotil/-a?

Pridi na usposabljanje, kjer se boš z osnovami finančne pismenosti spoznala na zabaven in interaktiven način – z nekaj teorije in z dobro mere praktičnih vaj!

Spletne delavnice potekajo prek ZOOM-a in so namenjene popolnim začetnikom!

Finance za začetnike 1: Načrtovanje in vodenje osebnega proračuna

Raziskave kažejo, da bolj kot je poglobljen finančni načrt, večja je možnost za učinkovito varčevanje, pametno investiranje in upravljanje z denarjem. V prvem delu cikla o finančni pismenosti se bomo spoznali z načrtovanjem osebnega proračuna, ki je prvi temelj na poti do finančne svobode. Veste, kam gre vaš denar?

Kdaj in kje? – 14. 9. 2021 ob 17:00 prek ZOOM-a

Finance za začetnike 2:

Želim zaslužiti nekaj denarja izven redne zaposlitve …

Spoznali bomo v katerih oblikah dela lahko delamo v oblikah redne zaposlitve ter katere oblike dela podpirajo moje popoldansko delo. Pogledali bomo tudi vse prednosti in slabosti teh oblik dela, ter katere dejavnosti lahko delamo v njihovih formatih. Na koncu bomo skozi osebno analizo poizkusili spoznati svoje osebno poslanstvo.

Kdaj in kje? – 16. 9. 2021 ob 17:00 prek ZOOM-a

Finance za začetnike 3: Vedenjska ekonomija ali kako sami sebe vlečemo za nos …

… pri tem pa trpi naša denarnica. Oglaševalci in podjetja, ki nam želijo nekaj prodati, se opirajo na izsledke iz psihologije, ki kažejo, da se ne obnašamo vedno razumno. Prvi korak, da se ne pustimo več pretentati, je, da se pobližje spoznamo z njihovimi triki. Delavnica je tretja v ciklusu štirih delavnic na temo finančne pismenosti.

Kdaj in kje? – 21. 9. 2021 ob 17:00 prek ZOOM-a

Finance za začetnike 4: Povečati premoženje …

Vsak človek si želi skozi svojo dejavnost povečati premoženje. Kako to storiti in kaj moramo početi bomo podkrepili tudi z eno izmed najbolj učinkovitih metod postavljanja ciljev.

Kdaj? – 23. 9. 2021 ob 17:00 prek ZOOM-a

Finance za začetnike 5: Vlaganje in varčevanje …

Kako deluje borza, kaj so skladi in kako funkcionirajo delnice? Kakšna je razlika med varčevanjem na dolgi rok in tveganim vlaganjem? Katere so pasti pri vlaganju in kako se ne ujeti vanje? Delno se bomo dotaknili tudi kriptovalut.

Kdaj in kje? – 28. 9. 2021 ob 17:00 prek ZOOM-a

 

Cikel delavnic bosta vodila Maša Viršček in Martin Lenarčič.
Prijave zbiramo do 24 ur pred začetkom posamezne delavnice (oz. do zapolnitve mest) na spletni naslov: [email protected].
Delavnice bodo potekale preko spleta (ZOOM). Število mest je omejeno, zato je  potrebna predhodna prijava. Ker so delavnice v prvi vrsti namenjene mladim (do 29. leta starosti), bomo le-tem pri prijavi dali prednost. V primeru, da so na voljo prosta mesta, bomo dali možnost tudi ostalim.

 


Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.