Kaj smo ustvarjali na zaključni konferenci Mladi, služba, družba?

V četrtek, 26. avgusta, se je odvila zaključna konferenca Mladi, služba, družba, ki smo jo soustvarjale štiri organizacije – Socialna akademija, Zavod Bob, Sindikat Mladi plus ter Brez izgovora Slovenija.

Naši projekti krepitve zaposljivosti mladih so potekali v obdobju, ko je svet zaznamovala pandemija. Le-ta je radikalno vplivala na izobraževalne in zaposlitvene poti mladih udeležencev programov. Čeprav se naši programi zaključujejo, se izzivi mladih nadaljujejo, kar smo naslavljali znotraj aktivnosti na konferenci.

Mladi, odločevalci, potencialni delodajalci in ostale nevladne organizacije smo v prvem delu konference raziskovali izzive zaposlovanja mladih preko zakonodajne forumske predstave. Nadaljevali smo s pripravo priporočil za zaposlovanje mladih na trgu dela, zaznamovanega s posledicami pandemije koronavirusa.

V drugem delu konference smo na bazarju projektov predstavili naše ključne rezultate. Znotraj projekta Inkubator 4.0 smo izdali priročnik za mladinske delavce na temo spodbujanja pobudništva Kaj pa, če bi mi …?, razvili didaktično orodje Soba pribega (izobraževalni escape room), postavili spletno Orodjarno za mlade pobudnike ter pripravili priporočila za sopotnike mladim na karierni poti, ki so rezultat treh medsektorskih posvetov. Med bazarjem so udeleženci lahko uživali v dobrotah, ki nam jih je pripravila Skuhna.

Sledilo je mreženje v obliki žive knjižnice, kjer so si udeleženci lahko sposodili 9 zanimivih “knjig”. Izbor je obsegal od zaposlovalke, predstavnice regionalne razvojne agencije, bivšega direktorja Urada RS za mladino do predstavnice Evropskega mladinskega foruma, ki koordinira aktivnosti na področju mladine znotraj predsedovanja Svetu EU. Dogodek smo zaključili v ritmih glasbe mladega benda Kokosy.

Nekaj utrinkov je v fotoaparat ujel Črt Piksi.

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.