Organizacija (večjih) dogodkov (11. junij 2021)

Na kaj vse je potrebno pomisliti pri pripravi večjega dogodka?

Koliko vnaprej je potrebno začeti z načrtovanjem?

Kaj narediti, ko gre kaj narobe? In kako preprečiti, da bi se to sploh zgodilo?

Vabljen/-a na delavnico, kjer boš spoznala praktične napotke, nasvete in orodja, ki ti bodo prav prišla pri organizaciji manjših in večjih dogodkov, pri čemer se bomo posvetili na procese pred dogodki, na delo organizatorja med potekom dogodka ter kaj vse je potrebno storiti, ko se le-ta uspešno zaključi.

Delavnico bo vodila Barbara Kelher.

Barbara je mladinska trenerka z večletnimi izkušnjami poznavanja mladinske politike in mladinskega dela, izkušnje je obogatila tudi v mednarodnem mladinskem delu. V preteklosti je bila predsednica Mladinskega sveta Velenje, tabornica, mladinska delavka v Mladinskem centru Velenje.

 


Kako vključiti težavne udeležence? (18. junij 2021)

Imaš izkušnjo z udeležencem, s katerim nisi znal/a delati?

Kaj storimo, ko opazimo, da nekdo v skupini pada ven?

Kako ugotovimo kakšen je razlog za to in kako ukrepamo? Kaj vse lahko naredimo, kadar smo že vnaprej opozorjeni, da bomo dobili udeleženca za katerega pravijo “da je z njim težko delat”?

Pridruži se nam na delavnici, kjer se bomo posvetili temu, kako vključiti v skupino tiste, za katere je potrebno več časa in energije in kako njihovo “težavnost” spremeniti v bonus. Pogledali bomo tudi, kako podobne principe lahko uporabimo v vsakdanjem življenju, ko moramo delati ali se soočiti z ljudmi, ki nam povzročajo sive lase.

Delavnico bo vodila Maja Dežman Sterle.


Prvi koraki v svet WordPressa (21. junij 2021)

Če na tvoji čeklisti že nekaj časa čaka izdelava lastne spletne strani – je tale delavnica kot nalašč zate.

Iz teorije prek prakse bomo spoznali sistem WordPress in osnove oblikovanja spletne strani in kako le-te prilagoditi svojim potrebam.

Primerno za popolne začetnike!

Delavnico bo vodil Rok Pisk.


Osnove finančne pismenosti (22. junij 2021)

Se misliš že nekaj časa lotiti načrtovanja svojih financ, pa se preprosto ne pripraviš do tega?

Bi rada izvedel/-a več, pa niti ne veš, kako bi se tega lotil/-a?

Pridi na usposabljanje, kjer se boš z osnovami finančne pismenosti spoznala na zabaven in interaktiven način – z nekaj teorije in z dobro mere praktičnih vaj. Vsebine, ki jih bomo obravnavali, bodo segale od načrtovanja osebnega proračuna, do osnov vedenjske ekonomije in kako skrbeti, da bo na dolgi rok naše premoženje pridno raslo.

Delavnico bosta vodila Maša Viršček in Martin Lenarčič.

 


Grafična fasilitacija (23. junij 2021)

Bi se rad naučil poenostavljenega risanja, kako vsebine narediti bolj barvite in bolj razumljive? Skupaj se bomo tega naučili in si vzeli čas ustvariti in predstavili določeno tematiko (neformalno izobraževanje, evs,…). Naši plakati pa bodo še en mesec krasili hodnik Socialne akademiji

Delavnico bo vodila Mojca Galun.

Mojca je svoje prve izkušnje vodenja delavnic pridobila v taborniški organizaciji, s članstvom v bazenu Mladinskega sveta Slovenije pa je dobro spoznala celoten mladinski sektor. Svojo strast grafičnega oblikovanja je odkrila pri oblikovanju letakov za mladinske aktivnosti, sledilo je veliko ur samostojnega raziskovanja in polnočne kreativnosti, kar ji je koristilo tudi pri diplomskem delu, ko je oblikovala mobilno igro za otroke.


Teambuilding metode (24. junij 2021)

Bi rad/-a spoznala različne metode, s katerimi podpreš skupino in ji pomagaš, da zraste in se poveže?

Pridruži se nam na delavnici!

Najrazličnejše teambuilding metode bomo preskusili v praksi, v nadaljevanju pa bomo na njih pogledali tudi s teoretičnega vidika.

Delavnico bo vodil Tilen Lah.

Tilen je večni študent tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi ter trener različnih veščin. Od 2008 izvaja predvsem izobraževanja za mladinske organizacije (npr. tabornike, zvezi KOMISP in ŠKIS, Mladinski svet Slovenije, Socialna akademija …) na področju marketinga, menedžmenta, teambuildinga, mehkih veščin, prepoznavanja kompetenc idr. Pripravljal in vodil je različne komunikacijske akcije, konference, izobraževanja, kreativne skupine.

Neizmerno je navdušen nad uporabniško izkušnjo (UX), igrifikacijo (gamification) vedenjem uporabnika (consumer behaviour) in bi rad s tem nalezel še ostale


VEČ INFO O DELAVNICAH

KDAJ?

Rezerviraj si čas od 9:00 do 17:00.

KJE?

Delavnica bo potekala v veliki učilnici na Socialni akademiji v skladu z veljavnimi omejitvami in ukrepi. 🙂

TO! KJE SE PRIJAVIM?

Izpolni to prijavnico! (Če je ne vidiš, KLIKNI TU.) 🙂