Zaposlitveni razgovori. Iz pekla! (24. 11. 2020 od 8:00 do 16:00)

Vabljen/-a na dinamično delavnico, kjer bomo:

  • Spoznali trike, ki zaposlitveni razgovor naredijo uspešen.

  • Se srečali z napotili dobrega javnega nastopanja.

  • Se učili na primerih dobrih praks in osebnih izkušenj.

  • Se na zabaven način naučili, kako samozavestno stopimo pred delodajalca in še bolj samozavestno odidemo iz razgovora.

  • Se srečali s peklenskim zaposlitvenim razgovorom in ga uspešno preživeli.

Delavnico bosta  vodila Ana Berce in Rok Dežman.

Ana in Rok sta sociologa (kulture). Ena je zraven še teologinja, drugi zgodovinar. Oba sta zaposlena v Mestni knjižnici Ljubljana – Ana je vodja Borze dela, kjer je ena njenih glavnih nalog karierno svetovanje in pomoč pri pripravi CV-ja,  Rok pa je programski vodja Trubarjeve hiše literature in mojster javnega nastopanja ter retorike. Oba imata rada hribe – s to razliko, ko en šele dobro prvič zadiha, druga že skoraj hlasta za zrakom. En teče maratone, druga ima rajši jogo. Skupni pa so jima domišljija, smeh, Netflix, potovanja in kava.

 

 


Prvi koraki v svet WordPressa (25. 11. od 9:00 do 17:00)

Če na tvoji čeklisti že nekaj časa čaka izdelava lastne spletne strani – je tale delavnica kot nalašč zate.

Iz teorije prek prakse bomo spoznali sistem WordPress in osnove oblikovanja spletne strani in kako le-te prilagoditi svojim potrebam.

Primerno za popolne začetnike!

Delavnico bo vodil Robert Vurušič. 
Robert je diplomirani inženir računalništva in informatike. Diplomiral je s področja ARM mikrokrmilnikov, saj je njegovo drugo veselje strojna oprema. Skoraj 20 let je del ekipe podjetja Gigaspark, ki se ukvarja s spletnimi storitvami. Dnevno se srečuje s sistemi za urejanje vsebin, kjer se veliko projektov vzpostavi na podlagi WordPress sistema. Sodeloval je v preteklosti s podjetjem Infos, poučeval osnove računalništva za podjetje Telemach, izdal v soavtorstvu publikacijo Internetni kažipot za Tehniško založbo, sodeloval pa tudi na mednarodnih projektih Saapho in iCarer kot tehnični svetovalec. Dejaven je v lokalni skupnosti in različnih družbeno odgovornih skupinah, saj mu ni vseeno za družbo, v kateri odraščajo njegovi otroci.

 


Zaženi kreativnost (1. 12. 2020 od 8:00 do 16:00)

Za razliko od tradicionalnega, vertikalnega, logičnega razmišljanja
poskusimo izpodbijati ustaljeno, da pridemo do popolnoma novih rešitev – izven obstoječih vzorcev.

Večino časa se niti ne zavedamo, da potrebujemo nove ideje, čeprav smo hvaležni, ko se pojavijo. Ne poskušamo in ne generiramo novih idej, ker sklepamo, da se ne morejo pojaviti, če se trudimo. Namerno generiranje novih idej je vedno težko, vendar je mogoče – z drugačnim načinom razmišljanja!

Čeprav so nove ideje vedno koristne, obstajajo trenutki, ko se še kako zavedamo svoje potrebe po novih idejah. Obstajajo tudi službe, ki zahtevajo neprestan priliv novih idej (raziskovanje, oblikovanje, arhitektura, inženiring, oglaševanje …). Pridi in spoznaj nekaj osnov, kako se tega lotiti!

Delavnico bo vodila Nastja Mulej.

Nastja  je edina licencirana trenerka de Bonovih orodij razmišljanja v Sloveniji. Naveličana je kritiziranja, zapravljanja časa in slabih odnosov v okolju okoli sebe, zato si je za svoje poslanstvo postavila, da ljudi nauči, kako bi lahko razmišljali kreativno, ter na svet okoli sebe gledali s humorjem in več zavzetosti.

 

 

 


CGP za telebane (3. 12. 2020 od 8:00 16:00)

Kaj je celostna grafična podoba?

Zakaj je dobro imeti CGP za svojo organizacijo/podjetje/projekt?

Kaj z njo sporočamo?

Kako se lotimo njene izdelave?

Vabljen/-a na delavnico, kjer boš spoznala osnovne zakonitosti celostne grafične podobe in se preskusila v izdelavi svoje!

Delavnico bo vodil Simon Korenjak.

Simon se poklicno ukvarja z grafičnim in interaktivnim oblikovanjem na samostojni podjetniški poti. Več kot 15 let sodeluje tudi pri organizaciji dogodkov za mlade. Njegovo vodilo je, da dela resnično, lepo in dobro. Zato je oblikovalski izraz oster in jasen, brez “lišpa” in odvečne dekoracije. Verjame, da ima vsak oblikovalec svoj izraz. Nekomu je bližja ilustracija, drugemu ekspresivne barve, sam prisega na tipografijo. Ampak tako kot v glasbi so tudi tukaj možni presežki v vseh žanrih od popa do klasike. Kaj je pri njegovem oblikovanju najbolj pomembno? Da ni le celofan okoli vsebine, ampak njen integralni del.

 


VEČ INFO O DELAVNICAH (velja za vse 4)

KDAJ?

Rezerviraj si čas od 9:00 do 17:00 oziroma od 8:00 do 16:00.

KAKO?

Delavnica bo potekala prek ZOOM-a in prek samostojnega reševanja izzivov (offline). Ker je prek spleta drugačna dinamika, je pomembno, da si res vzameš čas in se posvetiš delavnici tudi, ko je kamera ugasnjena. 🙂

OBVEZNA OPREMA?

  • Aplikacija ZOOM
  • laštop/računalnik (zlasti za WordPress delavnico)
  • Kamera, mikrofon in slušalke (bolje prek računalnika, lahko pa tudi prek telefona)
  • nekaj za pisat: lahko je to word ali kup papirjev
  • miren kraj

TO! KJE SE PRIJAVIM?

Izpolni to prijavnico! (Če je ne vidiš, KLIKNI TU.) 🙂