Kako pomagati mladim na poti njihove integracije v družbo in krepitvi njihove zaposljivosti v svetu 4.0?

Prelistaj publikacije preteklih let, ki so nastale v projektu(-ih) Inkubator 4.0.

NOVO: Priročnik za mladinske delavce Kaj pa, če bi mi …? Kako spodbujati pobudništvo mladih?

V jedru pobudništva je želja po spremembi. V naši naravi je, da delamo svet boljši. Zato gradimo ceste in hiše, nabiramo zelišča, sadimo solato, poučujemo druge, vodimo spletne kampanje. Zato pogosto naredimo korak ali dva več, kot bi bilo potrebno. V tem priročniku boste izvedeli, kako danes, v tem kompleksnem in (pre)povezanem svetu, polnem lažnih novic in plačanih kampanj, spodbujati pobudništvo mladih.

Priročnik za mladinske delavce Mladinsko delo 4.0

Priročnik vsebuje premisleke o tem, kako v Svetu 4.0, ki ga poganja tehnologija, povezana s četrto industrijsko revolucijo, dosegati učinke in izkoristiti potencial, ki ga ima mladinsko delo.

Priročnik za mlade in sopotnike mladim Moj korak naprej: Vodnik po poti odkrivanja osebnega poslanstva in vizije

Moj korak naprej je popotniški vodnik skozi življenje, ki je posebej osredotočen na obdobje prehoda iz mladosti v odraslost, pa tudi iz izobraževalnega sistema na trg dela. Priročnik te vabi, da ne glede na to, ali imaš zelo visoke cilje ali pa da teh sploh nimaš, narediš korak naprej. Najprej prvi, morda zelo majhen korak. Nato pa drugega. In nato tretjega. Morda niti ne v pravo smer. Morda celo ne naprej. Pomembno je le, da ne obstaneš na mestu.