Skomuniciraj se iz godlje

Enkrat ostaneš brez besed. Drugič je besed preveč. Te stresne in težavne situacije! Reši se iz zagate in komuniciraj učinkovito. Preprečuj in rešuj konflikte.

V okviru projekta Inkubator 4.0 te vabimo na 16-urno usposabljanje

Skomuniciraj se iz godlje

Kdaj? sreda in četrtek, 22. in 23. marec od 10.00 do 18.00

Kje? Center Mladih Koper (Gregorčičeva 4, Koper)

Za koga? Zate, če si star med 15 in 29 in aktivno iščeš zaposlitev – tudi če si proti koncu faksa ali šole.

Za prijavo na usposabljanje moraš biti najprej prijavljen/a v projekt. Si že? Če še ne, vstopi spodaj.

Informacije: [email protected]

 

Včasih se znajdeš v situaciji, ko ostaneš brez besed. Drugič pa te nekaj tako razjezi, da ne veš, kje bi začel. Najslabše je, ko svojo jezo nato namenimo vsem po vrsti doma – namesto, da bi reševali konflikt takrat, ko je bilo to mogoče. Morda bi se dalo konflikt kar preprečiti? Ja, mogoče se je naučiti najboljših odzivov v stresnih situacijah. Mogoče je preprečevati konflikte! Mogoče jih je tudi reševati na miren način. Mogoče je ustvarjati delovno okolje, kjer lahko sodelujemo in si konstruktivno povemo – kar si imamo povedati.

Na usposabljanju se boš naučil/a:

  • Prepoznavati, kdaj do konflikta pride in kako nastane konfliktna situacija,
  • kako se znajti in odzvati v stresni situaciji,
  • uporabljati najboljše strategije za reševanje konfliktnih situacij v različnih okoliščinah,
  • kako reči: “Ne!” in se postaviti zase,
  • mirno in spoštljivo obravnavati nesoglasja, da do konflikta sploh ne pride,
  • uporabljati principe nenasilne komunikacije in tudi slišati sogovorca,
  • jasno izražati svoje interese za lažje sodelovanje v timih, s sodelavci in nadrejenimi
  • zagovarjati svoje interese, kar ti bo prišlo prav tudi pri pogajanjih.

 

Kako? Usposabljanje bo polno praktičnih aktivnosti in vaj za krepitev svojih komunikacijskih veščin. Vaje bomo dopolnjevali s teoretičnimi sklop, primeri iz prakse in vašimi izzivi.

 

Usposabljanje bosta vodili Kristina Kosmač  in Alenka Potočnik

Kristina je trenerka mehkih veščin, ki že od leta 2009 dela z mladimi na različnih področjih (mladinsko delo, skavtstvo …). Vodila je številne delavnice, usposabljanja, poleg tega pa se tudi sama pridobivala znanje in izkušnje na različnih treningih in usposabljanjih v Sloveniji in tujini. Navdušuje jo povezovanje karierne poti z razvijanjem sebe in iskanjem osebnega zadovoljstva v poklicu, ki ga ljudje opravljamo. Verjame, da je pomembno vedno znova se spraševati, kdo smo in kaj zares želimo ter delati postopne korake v želeno smer.

 

Alenka je psihologinja in trenerka mehkih veščin. Decembra 2011 je na treningu trenerjev ugotovila, da jo ustvarjanje okolja, kjer lahko preizkušamo svoje sposobnosti, znanja in veščine neizmerno veseli. Za to se zavzema, gradi in išče tudi kot so-ustanoviteljica zavoda ImpACT. Posebej blizu so ji treningi komunikacije, skupinskega dela in ustvarjalnosti. Ko ne posluša predavanj, se zabubi še med knjige, vseh debelin, barv in oblik – najraje v tiste, ki odpirajo širše poglede, žgečkajo ustvarjalne ideje in hranijo nove in nove misli.

 

Pridi – potrudili se bomo, da bo to intenzivnih, praktičnih 16 ur spoznavanja sebe in svojih moči ter krepitev komunikacijskih in sodelovalnih veščin.

Več o projektu lahko najdeš na:

 

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.