Tjašin korak naprej

Moj prvi korak v Inkubator 4.0 se je zgodil popolnoma spontano na sobotni večer dva dni pred začetkom delavnice. Prijavila sem se, dobila potrditveni e-mail in že v ponedeljek ob devetih zjutraj, negotova in radovedna kaj me čaka, sedela v učilnici Socialne akademije. Tam sem se spogledovala s štirinajstimi pari oči, ki so seveda kmalu dobila obraz, telo in ime.

Sašo in Kristina, trenerja in vodji delavnice Moj korak naprej, ki je namenjena spoznavanju svojih resničnih želja, potencialov in možnosti za napredek v četrti industrijski revoluciji, predvsem pa odkrivanju naše strasti, sta nas prijazno sprejela.  Kot dobra mentorja sta nas vodila skozi različne delavnice, igre, naloge in zgodbe za pomoč pri odkrivanju tistega nekaj, zaradi česa smo kot posamezniki drugačni in posebni.

Na začetku dvodnevnega srečanja je bilo najprej pomembno izvedeti še kaj več o vseh parih oči in imenih, ki brez nekaj več vsebine niso veliko pomenila. V ta namen smo se udeleženci delavnice med seboj spoznali skozi spoznavno igro vprašanj v menjajočih se parih in se hitro povezali med sabo – nekateri manj drugi bolj. Ker brez teorije, na kateri smo delavnico gradili ni šlo, smo prečesali tudi to. Bližje smo se spoznali s piramido poslanstva, njenimi stopnjami, kako se po njej lahko premikamo, kaj vse vpliva na nas in vice versa ter z nekaterimi drugimi teorijami. Potem smo z metodo vodene meditacije potovali nazaj v preteklost, se pogledali v sedanjosti in razprostrli pogled v prihodnost. Pogledali smo navzven in navznoter, da bi našli nek smisel našega življenja, kakorkoli klišejsko naj to že zveni. Skupinsko smo se pogovarjali o doživljanju sprememb, samostojno razmišljali, katere spremembe so nas preoblikovale, razpravljali, kakšne vrednote imamo in katerih si želimo več na tem svetu. Za konec smo individualno povezali vso teorijo, svoje mišljenje in ideje, ter jih strnili v okviren načrt svojega naslednjega koraka.
Čudovito je bilo opazovati ljudi, ki so v dveh dneh odkrili svojo strast in kako so žareli, ko so pripovedovali o tem, kar radi počnejo in katere korake bodo storili, da pridejo do cilja, najsi bo ta kratkoročen ali dolgoročen. Žal nekaterim to ni uspelo tako hitro – zato tisti še vedno iščemo svoje poslanstvo in strast … Prepričana  pa sem, da nam lahko teorija, metode in igre, s katerimi smo se spoznali na delavnici Moj korak naprej, olajšajo ta zahteven – a nujen razmislek o sebi.

Tjaša, 23 let

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.