Kaj je asertivnost? Kdaj mi lahko pride prav?

Si se kdaj znašel v situaciji, ko bi moral reči: »Ne, ne morem več, potrebujem pomoč!« pa ti besede nikakor niso šle z jezika?
Si hotel kdaj v skupini deliti svoje mnenje, pa si bil raje tiho, ker nisi imel dovolj moči, da bi svoje misli povedal na glas?
To, kar nam v takšnih in podobnih situacijah manjka, se da pridobiti s tem, da treniramo in razvijamo svojo aserivnost in asertivno komuniciranje z drugimi.
Kaj sploh je asertivnost?
Asertivnost pomeni način vedenja, mišljenja in komuniciranja, pri katerem tako na besednem kot telesnem nivoju jasno in odločno izražamo svoje potrebe, čustva, želje in mnenja na način, ki je spoštljiv tako do nas kot tudi do sogovornika.

Trening asertivnosti je proces učenja veščin za samozavestno ravnanje in učinkovito komunikacijo v medsebojnih odnosih.

Takšen trening nam lahko pomaga, da:
• se naučimo reči: »Ne, ne morem več, potrebujem pomoč.«
• se zavedamo pravic, ki jih imamo,
• smo zadovoljni sami s seboj in imamo dobro samopodobo,
• znamo ravnati s konflikti v svojem življenju in v odnosih,
• lahko izražamo svoje občutke in zanje prevzamemo odgovornost,
• se počutimo samozavestne.

Vabljeni na trening asertivnosti, ki  bo potekal v obliki vaj, diskusij, iger vlog, v sproščenem vzdušju, ki omogoča, da učenje novih veščin postane zabava!
Glavne teme bodo: različni načini vedenja, govorica telesa, samopodoba, ravnanje s prošnjami, sprejetje in podajanje kritike, izražanje čustev, sprejemanje komplimentov, načrtovanje sprememb.

 

Osemurni trening bo potekal v dveh delih:

  • v torek 19. junija od 17:00 – 21:00 in
  • v torek 26. junija od 17:00 – 21:00.

Lokacija: Velika učilnica na Socialni akademiji (nova lokacija: Tržaška 132, Ljubljana, 2. nadstropje).

Ta brezplačen trening je namenjen vsem, k so se v projektu Inkubator 4.0 že udeležili vsaj enega usposabljanja ali pa so pri projektu sodelovali v Inkubatorju.

Usposabljanje bo vodila Urška Simonišek.

Urška je specializantka pediatrije ter trenerka mehkih veščin. Najbolj uživa v delavnicah in izobraževanjih, ki pomagajo  mladim pri osebnem napredku, kvalitetnejšem in zdravem življenju ter samozavestnejšem nastopu. Kot vodja programa TEDxUniversityofLjubljana je zadnjih 5 let pripravljala govornike, pri bazenih trenerjev MSS, KOMISP in Zveze ŠKIS pa mlade na kvalitetno delo v mladinskih organizacijah.

Sorodno:

Ni najdenih rezultatov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.