Ustvari fotografijo!

Vabljen/-a na 4-delni cikel delavnic osnov fotografije!

Spoznali se bomo z osnovami nastavitev na fotoaparatu, se preizkusili v portretni in produktni fotografiji, ter šli čez postopek končne obdelave.

Zaželeno je, da se nam pridružiš na vseh štirih modulih in s tem celostno nadgradiš svoje znanje ter da na usposabljanje prineseš lastnen digitalni fotoaprat.

Modul 1: Spoznavanje s fotoaparatom (5. 9. 18:00- 20:00)

Že veš, kaj je zaslonka?

Na našem prvem srečanju bomo spoznavali osnove fotografije in svetlobe.  Spoznali bomo kaj pomeni vsaka nastavitev, kako vpliva na fotografijo in se naučili najti naprimernejšo za vsako situacijo.

Modul 2: Svetloba (12. 9. 18:00- 20:00)

Najpomembnejši element fotografije je svetloba.

Opazovali bomo kako vpliva na našo percepcijo prostora in predmetov. Preizkusili se bomo v produktni fotografiji, zato ste vabljeni da s sabo prinesete svoj predmet/izdelek, ki bi si ga želeli fotografirati.

Modul 3: Portret (19. 9. 18:00- 20:00)

Zagotovo je najpogostejši motiv, s katerim se srečujemo, portret.

Pogovarjali se bomo o tem kaj vse vpliva na našo percepcijo osebe na fotografiji, In kako se tega lotimo pri snovanju ideje pred samim portretiranjem, ter se potem tudi preizkusili v tem.

Modul 4: Obdelava (26. 9. 18:00- 20:00)

Samo fotografiranje je le polovica dela! 

Sedaj lahko že samo na telefonu dosežemo rezultate ki bodo opazno zvišali kvaliteto našega končnega izdelka. Na našem zadnjem srečanju bomo pregledali narejene fotografije, izbrali najboljše ter jih obdelali na svojih pametnih telefonih.

Kdo bo z nami?

Delavnice bo vodila Vida Habjanič.

Vida je mlada direktorica fotografije in scenaristka, ki je sodelovala pri Ponedeljek (2015), Spominjanje (2022) in Svajperji (2018).

 

 

 

Kdaj in kje?

Dobimo se vsak torek v septembru ob 18:00 v Knjižnici Grba v Ljubljani.

Za koga?

Cikel delavnic je v prvi vrsti namenjena mladim (od 15 do 29 let), zato bodo ti pri prijavi imeli prednost. Morebitna prosta mesta bodo na voljo tudi ostalim. Za udeležbo je obvezna predhodna prijava, saj je število mest na delavnici omejeno.

Udeležba je brezplačna.

Kako se prijavim?

Prijave zbiramo do 31. avgusta oziroma do zapolnitve prostih mest preko obrazca TUKAJ.

Dodatne informacije:[email protected]

 

Nekaj utrinkov s preteklih fotografskih delavnic

 

       

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.