Ustvari spletno serijo

Vabljen/-a na 20-urno usposabljanje za mlade, kjer bomo postopno in preko vaj ter praktičnih primerov na šestih srečanjih spoznavali osnove ustvarjanja spletne serije – preko teorije do snovanja in izdelave lastnega izdelka!
Naučili se bomo pisati serije, odkrivali, kaj so posebni mehanizmi, ki jih le te uporabljajo (series engine) in odgovoriti na vprašanja kot so:
 • Kaj naredi serijo gledljivo?
 • Kakšne so značilnosti spletnih (npr. Youtube) serij?
 • Kakšne like moram ustvarit, da jih lahko gledalci gledajo 10 sezon brez da se jih naveličajo?
 • Kaj je razlika med scenarijem za serijo in film?

Cilj usposabljanja je preko ustvarjanja lastnega izdelka (scenarija in izdelave pilotnega prvega dela serije) spoznati proces in posebnsti pisanja nadaljevank ter spoznati osnove snemanja in montaže do te mere, da so udeleženci spopsbni samostojnega pisanja scenarija.

V koledarju si rezerviraj SREDINE POPOLDNEVE  OD  27. MARCA DALJE, in sicer od 18:00 do 20:30, ter se prijavi!

Kdaj in kje?

Dobimo se na ZOOM-u, in sicer:

 • 1. srečanje: SREDA, 27. 3. 2024 od 18:00 – 20:30
 • 2. srečanje: SREDA, 3. 4. 2024 od 18:00 do 20:30
 • 3. srečanje: SREDA, 10. 4. 2024 od 18:00 do 20:30
 • 4. srečanje: SREDA, 17. 4. 2024 od 18:00 do 20:30
 • 5. srečanje: SREDA, 24. 4. 2024 od 18:00 do 20:30
 • 6. srečanje: SREDA, 8. 5. 2024 od 18:00 do 20:30
 • Rezervni termin (v primeru nadomeščanja): SREDA, 15. 5. 2024 od 18:00 do 20:30

Kdo bo z nami?

Cikel delavnic bo vodila Hanna Szentpeteri.

Hanna Szentpeteri je režiserka in scenaristka, ki je odraščala med New Yorkom, Londonom, Budimpešto, Tel Avivom in Ljubljano, trenutno pa se nahaja v Berlinu. Je scenaristka in režiserka, je z odliko diplomirala iz filmskih študij na Univerzi Kingston, magisterij iz filmske režije pa je končala na AGRFT v Ljubljani. Kot scenaristka in režiserka se je podpisala pod kratka igrana filma Maruška in Iva, 24 ter dokumentarni film Bend vs Brand.

Hanna ima več kot sedem let izkušenj s predavanjem scenaristike, dokumentaristike, režije in videa. Vodi filmske delavnice za otroke, mlade in odrasle po vseh Sloveniji. Ima dolgoletne izkušnje z mentorstvom in vodenjem filmskega tabora za mladino. Trenutno pripravlja svoj prvi celovečerni film Mali petek in svojo prvo serijo za mlade Potapljanje Lune Tjulen.

Kaj potrebujem za usposabljanje?

Udeleženci bodo za delo potrebovali:

 • Računalnik z mikrofonom in kamero za spremljanje in delo. Scenarij bomo oblikovali v programu KIT SCENARIST. Uporaba Kit Scenaristka je brezplačna. Program si lahko prenesete tukaj: https://kitscenarist.ru/en/index.html
 • Pametni telefon z vsaj 1GB spomina za snemanje ter z montažnim programom CapCut, ki je dosegljiva na portalih Google Play oz. Apple Store (v drugem delu izobraževanja).

Koliko stane?

Usposabljanje je za udeležence brezplačno, je pa potrebna tvoja aktivna udeležba, saj bomo veliko časa namenili praktičnemu delu (nekaj pa bo tudi domače naloge)!  Zaradi omejenega števila mest, so obvezne predhodne prijave.

Kje se prijavim?

Prijave zbiramo do zapolnitve mest preko spodnjega obrazca. Število mest je omejeno, zato je  za udeležbo obvezna predhodna prijava.
Ker so delavnice namenjene mladim (do 29. leta starosti), bomo le-tem pri prijavi dali prednost. V primeru, da so na voljo prosta mesta, bomo dali možnost tudi ostalim zainteresitranim.
Dodatne informacije: [email protected]

Sorodno:

Ni najdenih rezultatov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.