Vodim, torej sem: usposabljanje za menedžerje

Vsaka organizacija potrebuje dobrega menedžerja – tudi mladinske in neprofitne.

Če si se s podobnim delom že srečal/-a kot prostovoljec/-ka ali pa v tem delu vidiš svoj poklic, vabljen/-a na intenzivno 8-dnevno usposabljanje z možnostjo nadaljnje prakse v

organizacijah!

Tako osebne izkušnje kot tudi raziskava so pokazale, da se večini neprofitnih organizacij v Sloveniji zatakne prav pri iskanju primernih menedžerjev.

Zato je Socialna akademija skupaj s še nekaterimi drugimi neprofitnimi organizacijami razvila 8-dnevni program usposabljanja, na koncu pa

bodo nekaj najbolj zainteresiranim udeležencem ponudile možnost opravljanja enomesečne prakse.

Kaj boš na usposabljanju pridobil/-a?

 • Sposobnost strateškega in projektnega načrtovanja,
 • sposobnost vodenja procesov,
 • razvijanje delovnih navad (upravljanje s časom),
 • osnove glavnih delovnih procesov v organizacijah, kot so marketing, delo s kadri, …
 • finančno pismenost,
 • uspešno reševanje problemov in konfliktov,
 • osnove retorike in javnega nastopanja, …

Usposabljanje bo potekalo dvakrat po štiri dni po 8 ur na dan (skupaj 64 ur), po njem pa bo za zainteresirane tudi možnost štiritedenske prakse v eni izmed nevladnih organizacij, kjer bodo udeleženci ob podpori in pomoči mentorja svoje znanje in veščine preskusili še v štiritedenski praksi v eni izmed neprofitnih ali mladinskih organizacijah!

Osem dni – osem ključnih področij!

Vsebine, ki jih boš na usposabljanju spoznal/-a skozi teorijo in prakso ti bodo dale celostno osnovno znanje, ki ga potrebuješ za uspešno delo menedžerja v neprofitni

organizaciji, pridobljene kompetence pa ti bodo prišle prav tudi pri drugih oblikah vodenja. V osmih dneh se bomo tako dotaknili osem vsebinskih področij:

 1. Vodenje samega sebe (osebno poslanstvo in vizija, upravljanje s časom)
 2. Vodenje drugih (poverjanje nalog, vizija organizacije)
 3. Komuniciranje (notranja in zunanja komunikacija v organizaciji)
 4. Timsko delo (vloge v timu, reševanje konfliktov)
 5. Projektno delo (načrtovanje, izvajanje, menedžment aktivnosti)
 6. Pridobivanje sredstev (različne oblike fundraisinga, javni razpisi)
 7. Skrb za kakovost (družbeni učinek, podsistemi v organizaciji, merjenje, spremljanje, assestment)
 8. Birokracija (računovodstvo, blagajna, arhivi, dokumenti, dopisi, plače)

Kdaj in kje?

Kdaj? Dva tedna v aprilu, od ponedeljka do četrtka:

 • 9.-12. april (od 9:00 do 17:00)
 • 16.-19. april (od 9:00 do 17:00)

Kje? Učilnica Socialne akademije (Tržaška 132, Ljubljana, 2 nadstropje – Nova lokacija!).

Za koga? Zate, če si star/-a med 15 in 29 let in če nisi (samo)zaposlen/-a – tudi če si še proti koncu faksa ali šole.

Za prijavo na usposabljanje moraš biti najprej prijavljen/-a v projekt. Si že? Če še ne, vstopi spodaj.

Usposabljanje bodo vodili:

Tilen Lah

Tilen je študent tržnega komuniciranja in odnosov z javnostmi ter trener različnih veščin. Od 2008 izvaja predvsem izobraževanja za mladinske organizacije (npr. tabornike, zvezi KOMISP in ŠKIS, Mladinski svet Slovenije …) na področju marketinga, menedžmenta, mladinskih politik, mehkih veščin, prepoznavanja kompetenc idr. Pripravljal in organiziral je različne komunikacijske akcije, konference, izobraževanja, kreativne skupine. (ZTS / svetovna skavtska konferenca, Bledcom, NLB).

Neizmerno je navdušen nad uporabniško izkušnjo (UX), igrifikacijo (gamification) vedenjem uporabnika (consumer behaviour) in bi rad s tem nalezel še ostale.

Sašo Kronegger

Sašo je socialni pedagog in transakcijski analitik – svetovalec. Izvaja izobraževanja in moderira procese za različne naročnike. Teme izobraževanj so predvsem usmerjene v izboljševanje komunikacije na medosebnem in medskupinskem nivoju, sisteme podpore manj izkušenim (prostovoljcem, pripravnikom, novo-zaposlenim, novo-izvoljenim), izobraževanj in usposabljanje različnih deležnikov organizacije, reševanje konfliktov in timsko delo.

Aleš Čerin

Aleš se predstavi kot mož, oče, dedek, skavt, podjetnik, predavatelj in bloger. Z vodenjem se je srečal v svoji družini, pri skavtih, kjer je bil voditelj lokalne skupine, voditelj nacionalne organizacije odraslih skavtov in član svetovnega komiteja ISGF (International Scout and Guide Fellowship). Svojo poslovno pot je začel v farmacevtskem podjetju LEK, kjer je bil med drugim odgovoren za vodenje skupine strokovnih sodelavcev v Kontroli kakovosti. Od leta 2003 vodi podjetje Edusatis d.o.o., ki se ukvarja z izobraževanjem in svetovanjem na področju vodenja in upravljanja laboratorijev, izboljševanja sistemov vodenja kakovosti in gradnje voditeljskih kompetenc.

Bojan Mevlja

Bojan je doktor znanosti in predavatelj na področju managementa na Fakulteti za management Univerze na Primorskem. Že petnajst let je tudi direktor središča Rotunda. Ima številna znanja in izkušnje s področja managementa, strateškega managementa in neprofitnih organizacij. V preteklosti je bil vodja nekaterih projektov razvojne in svetovalne narave za javno upravo, nevladni sektor in gospodarstvo.

Za več informacij piši na [email protected].

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.