Čustvena inteligentnost: naša prednost

Si želiš delati v empatičnem delovnem okolju in razumeti, kako lahko prav ti vplivaš nanj? Kako čustveno inteligentno odreagirati v stresni situaciji in kaj to sploh pomeni?

V okviru projekta Inkubator 4.0 te vabimo na 16-urno usposabljanje

Čustvena inteligentnost: naša prednost

Kdaj? torek in sreda, 14. in 15. marec od 9.00 do 17.00

Kje? Socialna akademija, ul. Janeza Pavla II. 13, Ljubljana

Za koga? Zate, če si star med 15 in 29 in aktivno iščeš zaposlitev – tudi če si proti koncu faksa ali šole.

Za prijavo na usposabljanje moraš biti najprej prijavljen/a v projekt. Si že? Če še ne, vstopi spodaj.

Informacije: [email protected]

 

Predstavljaj si zdravnika, strokovnega in pametnega. Mu zaupaš zaradi njegovega velikega znanja? Bi zaupal/a diagnozi, ki ti jo postavi robot na podlagi ogromne količine podatkov? Morda ti lahko svetuje bolje kot zdravnik! A nekaj manjka … Potrebna je oseba, da se s teboj pogovori, te posluša, si vzame čas za razumevanje tvojega življenjskega stila in iskanje najbolj primerne obravnave. Podobno je za vse poklice vedno bolj pomemben naš ‘človeški’ vidik in stik. Moč tega človeškega je v čustveni inteligentnosti. Čustvena inteligentnost je tista, ki nam omogoča obvladovanje svojih čustev, uspešna pogajanja, razumevanje sogovorcev, sodelovanje s sodelavci in dobro vodenje ekipe. Kaj pa čustvena inteligentnost lahko prinese k tvojemu delu?

Si želiš delati v empatičnem delovnem okolju in razumeti, kako lahko prav ti vplivaš nanj? Kako čustveno inteligentno odreagirati v stresni situaciji in kaj to sploh pomeni?

 

Na usposabljanju se boš naučil/a:

  • Kaj je emocionalna inteligentnost in kako jo lahko razviješ,
  • kje ti pride prav emocionalna inteligentnost in zakaj je vedno bolj pomembna za učinkovito delo,
  • odzivanja z empatijo – in s tem rešujemo konflikte, se lažje povezujemo z drugimi in boljše sodelujemo v timih.
  • emocionalno inteligentnega komuniciranja, ki ti pride prav pri iskanju zaposlitve, stiku s tvojimi strankami in pri vzpostavljanju dobrega počutja v delovnem okolju,
  • orodij (zemljevid empatije, design thinking ipd.), ki jih lahko uporabiš za razvoj idej in produktov, po meri uporabnikov
  • razumevanja potreb tvoje ciljne skupine in odzivanja nanje: da bo tvoj življenjepis privlačen, ideje razumljive strankam, pobude pa bodo pritegnile “ta prave” ljudi.

Kako? Usposabljanje bo polno praktičnih aktivnosti in vaj za krepitev svojih čustveno inteligentnih (komunikacijskih) veščin. Vaje bomo dopolnjevali s teoretičnimi sklop in vašimi primeri ter izzivi.

 

Usposabljanje bosta vodili Špela Peterlin in Alenka Potočnik

Špela je diplomirana psihologinja in trenerka na področju neformalnega izobraževanja. V sodelovanju z različnimi organizacijami izvaja delavnice in treninge, na katerih spodbuja raziskovanje lastnih potencialov, ozaveščanje načina delovanja in prepričanj ter pomembnost celostnega razvoja.

Je ustanoviteljica društva Moave, ki spodbuja avtentičnost, izraznost in celostni razvoj preko gibanja.

 

Alenka je psihologinja in trenerka mehkih veščin. Decembra 2011 je na treningu trenerjev ugotovila, da jo ustvarjanje okolja, kjer lahko preizkušamo svoje sposobnosti, znanja in veščine neizmerno veseli. Za to se zavzema, gradi in išče tudi kot so-ustanoviteljica zavoda ImpACT. Posebej blizu so ji treningi komunikacije, skupinskega dela in ustvarjalnosti. Ko ne posluša predavanj, se zabubi še med knjige, vseh debelin, barv in oblik – najraje v tiste, ki odpirajo širše poglede, žgečkajo ustvarjalne ideje in hranijo nove in nove misli.

 

Pridi – potrudili se bomo, da bo to intenzivnih, praktičnih 16 ur prepoznavanja svojih moči in krepitev veščin čustveno inteligentnih odzivov.

Več o projektu lahko najdeš na:

 

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.