MMS – Usposabljanje za mladinske delavce

MMS = mladi + metode + skupina

Postani mladinska delavka, mladinski delavec!

Pomagaj mladim na poti odraščanja. Omogoči jim pridobiti prvovrstne izkušnje, ki bodo spremenile njihova življenja!

Nauči se delati z zelo različnimi posamezniki in skupinami.

Razširi bazo svojih metod, primernih za različne situacije. Sooči se z izzivi, ki jih na mladih pušča digitalizacija in mobilna telefonija – tako v pozitivnem kot v negativnem pomenu!

Pridi na usposabljanje za mladinske delavce Mladi, metode, skupina – ali na kratko: MMS! 🙂

Šola ni vse!

Mladinsko delo je prostor med šolo, družino, prijatelji in ostalimi institucijami, v katerem mladi na podlagi lastnih prizadevanj pridobivajo življenjske izkušnje ter prispevajo k boljšem svetu. Vodijo jih mladinske delavke in mladinski delavci.

Zate smo zato na Socialni akademiji pripravili 8-dnevno usposabljanje (64 ur), ki zajema vsa ključna področja dela z mladimi.

Ob vseh praktičnih in teoretičnih znanjih, ki jih boš pridobil/a od nekaterih najboljših mladinskih delavcev in delavk ta hip v Sloveniji, bo usposabljanje tudi priložnost za razvoj tvoje lastne pobude, za katero te ob uspešnem zaključku čakata tudi štiri tedne mentorstva in nekaj finančne podpore!

Kdaj in kje?

Usposabljanje bo potekalo v treh modulih:

  • Sobota in nedelja, 20. in 21. januar 2018, s skupnim bivanjem v Kančevcih (Dom duhovnosti Kančevci, Kančevci 38, 9206 Križevci v Prekmurju)
  • Od petka do nedelje, 2. – 4. februarja 2018, v Ljubljani (Učilnica Socialne akademije)
  • Od petka do nedelje, 16. – 18. februarja 2018, v Ljubljani (Učilnica Socialne akademije)

Usposabljanje vključuje tudi eno brezplačno nočitev v Kančevcih in tople obroke tam, stroške prevoza pa krijejo udeleženci sami.

Nimaš avta? Imaš še prostor v avtu? Ni problema! 🙂 Za pomoč pri iskanju prevoza/sopotnikov se lahko obrneš na Evo ([email protected]).

Za koga?

Zate, če si star med 15 in 29 in aktivno iščeš zaposlitev – tudi če si še proti koncu faksa ali šole.

Prijave zbiramo do 15. januarja 2018!

Za prijavo na usposabljanje moraš biti najprej prijavljen/a v projekt. Si že? Če še ne, vstopi spodaj.

Kako poteka in kaj se boš naučil/a?

Usposabljanje bo sestavljeno iz treh med seboj povezanih modulov:

Prvi modul: MLADI

Sobota in nedelja, 20. in 21. januar 2018

Na prvem vikendu se boš posvetil/a spoznavanju lika mladega človeka ter boš spoznal/a tiste vloge in poklice, ki se ukvarjajo z mladimi: mladinski delavci, voditelji, animatorji …

Poleg tega boš spoznal/a različna okolja, v katerih danes mladi živijo in ustvarjajo, ter poskusil/a razumeti posledice hitro spreminjajočega se sveta, v katerem danes mladi in vsi mi delujemo.

Drugi modul: METODE

Od petka do nedelje (2. – 4.  februar 2018)

Ker ima vsak zato tudi svoj zakaj, boš na tem vikendu izvedel/a, s katerimi metodami lahko pritegnemo posamezne skupine mladih in se prek osebne izkušnje naučil/a kaj je tisto, kar vžge v različnih situacijah.

Spoznal/a boš zakonitosti različnih formatov dela z mladimi (tabor, izmenjava, projekt, mentorstvo, dogodek, delavnica, …) in se preko dobrih praks naučil/a tudi to, kako mlade vključevati v dejavnosti.

Tretji modul: SKUPINA

Od petka do nedelje (16. – 18. februarja 2018)

Osnovna celica vsake družbe je skupina. Kako delati s skupino mladih? Kako načrtovati srečanja? Skrbeti, da bo skupina kot celota – in posamezniki v njej – rasla ter dosegala zadane cilje? Kako delati z različnimi tipi posameznikov, med katerimi je vsak “vreden svojega denarja” 🙂.

Zadnji vikend modul bo posvečen odgovarjanju na ta zgornja vprašanja: spoznal/a boš osnove dela s skupino in združil/a znanje, ki si ga pridobil/a na vseh treh modulih v celoto. poleg tega boš lahko dokončno izoblikoval/a svojo pobudo oziroma načrt za nadaljnje delo, ki bo nastajal skozi vse tri vikende.

Usposabljanje bodo vodili

Urška Slana

Urška si je po študiju socialne pedagogike in nekaj letih dela na osnovni šoli si je želela poglobiti znanje o učinkovitih izobraževalnih pristopih za mlade s težavami v socialni integraciji, zato se je odločila za magistrski študij na ameriški univerzi Harvard, ki ga je zaključila leta 2008. Zaposlena je bila na Nacionalni agenciji programa Mladi v akciji in vodila lastni inštitut. Ukvarja se z izobraževanjem in svetovanjem, zanimajo pa jo predvsem doživljajsko učenje, razvoj domišljije, delo z različnimi skupinami in delovnimi timi.

Sašo Kronegger

Sašo je socialni pedagog in transakcijski analitik – svetovalec. Izvaja izobraževanja in moderira procese za različne naročnike. Teme izobraževanj so predvsem usmerjene v izboljševanje komunikacije na medosebnem in medskupinskem nivoju, sisteme podpore manj izkušenim (prostovoljcem, pripravnikom, novo-zaposlenim, novo-izvoljenim), izobraževanj in usposabljanje različnih deležnikov organizacije, reševanje konfliktov in timsko delo.

Nina Milenković Kikelj

Nina je zdravnica, specializantka pediatrije, z močnimi koreninami v mladinskem sektorju. Ob menedžerskih vlogah (Skavti, Mladinski svet Slovenije) se je razvila v vsestransko trenerko v neformalnem izobraževanju: sprva v skavtski organizaciji, nato v Bazenu trenerjev MSS ter v Bazenu trenerjev NA MOVIT. Njena najmočnejša vsebinska področja so: klasična usposabljanja za trenerje in menedžerje v mladinskem delu, kakovostno mladinsko delo, aktivno državljanstvo, strukturirani dialog ter zdravje in zdrav življenjski slog mladih. Strastno verjame v moč učenja z izkušnjo.

Mojca Galun

Mojca je svoje prve izkušnje vodenja delavnic pridobila v taborniški organizaciji, s članstvom v bazenu Mladinskega sveta Slovenije pa je dobro spoznala celoten mladinski sektor. Svojo strast grafičnega oblikovanja je odkrila pri oblikovanju letakov za mladinske aktivnosti, sledilo je veliko ur samostojnega raziskovanja in polnočne kreativnosti, kar ji je koristilo tudi pri diplomskem delu, ko je oblikovala mobilno igro za otroke. Sedaj pa že leto dni skrbi za grafične potrebe na Socialni akademiji.

Matjaž Vodeb

Matjaž je eden izmed ključnih akterjev v polju mladinskega dela že od leta 2008. Pobudnik in začetnik mnogih projektov, ki se še vedno nadaljujejo in nadgrajujejo (Mreža Mlada ulica, PRiKAZ, Marš na(d) trg dela). Matjaž je zagovornik in spodbujevalec aktivnega vključevanja mladih posameznikov k odločanju in prevzemanju nadzora in moči nad lastno usodo. Ne boji se dela in včasih dan začne z vodenjem in administriranjem projekta in konča z montažo radiatorjev in peko palačink z mladimi za mlade. Mladinski delavec s srcem in dušo, ki je dal pomemben pečat v razvoju mnogih generacij mladih ljudi.

Rafo Pinosa

Rafo je eden izmed začetnikov in pionirjev mladinskega dela v Sloveniji. V 90 letih je iz želje po družbenih spremembah iz neformalne skupine ustanovil društvo Mladinski ceh in postavil model društva, ki je bilo potem še dolga leta eno izmed vodilnih na področju mladinskega dela. Še vedno je dejaven mladinski delavec, strokovnjak za področje uporabe igre v pedagoške namene. Zaposlen v mladinskem centru Kodeljevo in prostovoljec pri programih Skale.

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.