Moj korak naprej – pogled nazaj za korak naprej

Včeraj smo se v Galeriji družina zbrali še na zadnjem dogodku v okviru projekta Inkubator 4.0 z namenom, da praznujemo zaključek projekta in vse sadove ter rezultate, ki jih je ta prinesel – od znanja, nabiranja novih izkušenj do publikacije, ki je izšla dan prej – vodnika Moj korak naprej.

Vodja projekta, trije trenerji in dva udeleženca so spregovorili o svojih izkušnjah pri projektu ter v povezavi s tem tudi o enem od poglavij v knjigi, ki je  izšla nekaj dni pred dogodkom.

Sašo Kornegger: Kaj sem videl?

Sašo je spregovoril o svojih opažanjih o učinkih, ki jih je projekt Inkubator 4.0 imel na udeležence in vključene organizacije. Posebej je izpostavil medsebojno povezovanje udeležencev, gradnjo skupin, ki po projektu delujejo še naprej, soočanje z novimi tematikami, zviševanja potencialov organizacij za vključevanje mladih.

 

 

Alenka Potočnik: Kaj mladi pričakujejo od delodajalcev?

Alenka je spregovorila tako z vidika mlade osebe kot tudi z vidika svojega profesionalnega področja, saj je zaposlena na kadrovski agenciji.

Izpostavila je razlike med milenijsko generacijo in ostalimi ter v okviru tega predvsem pomen osebnostnega razvoja, izzivov in igrifikacije na delovnem mestu, vključevanja zaposlenih v uspehe in izzive, razpolaganje z lastnim časom, poudarjanje ustvarjalnosti in ustvarjalnega soočanja s problemi.

 

Matej Cepin: Kaj sem se naučil v projektu Inkubator 4.0,  je daleč od mojih predhodnih pričakovanj?

Matej je kot vodja projekta Inkubator 4.0 spregovoril o vodenju samega sebe kot ključni kompetenci v svetu 4.0. Pokazal je na razliko med ukvarjanjem s samim seboj ter vodenjem samega sebe ter tudi na razliko med upravljanjem in vodenjem. Industrija 4.0 nam omogoča kakovostno upravljanje, težje pa je z vodenjem, katerega ključni element je vizija ter vztrajnost za doseganje le-te.

 

 

 

Alenka Oblak: Če hodim, pot najde moj korak

Alenka je podala svoje misli o iskanju osebne vizije in poslanstva ter o razmerju med proaktivnim doseganjem osebne vizije na eni ter prepuščanjem »toku dogodkov« na drugi strani. Pokazala je, da je za mlado osebo zelo pomembno opazovanje dogodkov ter raziskovanje, kakšen pomen imajo dogodki v življenju posameznika.

 

Matej Račič: Računalniški viking

Matej, ki je aktiven udeleženec Inkubatorja 4.0 in je več treningov in usposabljanj preskusil tudi na svoji koži,  je na lastni izkušnji opisal svojo pot iskanja poklicne identitete in dejavnike, ki so na proces iskanja vplivali.

Izpostavil je vpliv družine, neformalnega izobraževanja, učenja z delom, raziskovanja in uresničevanja lastnih idej.

Maruša Močnik: Po ovinkih do cilja

Udeleženka Inkubatorja 4.0 je na osnovi refleksije lastne poti predstavila osebno iskanje lastne poklicne identitete ter pomen projekta Inkubator 4.0 v povezavi s tem procesom.

 

 

 

 

Sorodno:

Ni najdenih rezultatov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.