Poslovni načrt – prvi podjetniški korak

Izdelaj svojo idejo.

Preveri, ali deluje.

Sestavi poslovni načrt.

S poslovnim načrtom se naša ideja skristalizira. Dokler svojih sanj ne prelijemo na papir, si le težko predstavljamo, kako bi v praksi lahko delali in načrtovali svojo prihodnost. Je moja ideja realna? Lahko hobi zares prelijem v dobiček – in kako? To bomo najprej preverili z analizo trga. S to analizo podjetnik lahko grobo oceni svojo prodajo in stroške v prihodnosti. S tem se načrtovanje in oblikovanje poslovnega načrta zares šele začne. Izpilili bomo poslovne ideje, da bodo dobičkonosne.

Na 16-urnem usposabljanju se boš naučil/a:

  • kaj potrebuješ za uspešen začetek,
  • kakšne so možnosti za najcenejši vstop na trg?
  • preverjanja trga in analize konkurence
  • priti do zaključka: ali bo moja poslovna ideja delovala
  • predvidevati svoje dobičke in stroške
  • načrtovati svojo strategijo trženja
  • oceniti kritična tveganja
  • poiskati najustreznejšo organizacijsko obliko podjetja
  • kako sestaviti terminski načrt

 

Končni rezultat je dobro razdelana podjetniška ideja. Zato boste udeleženci potrebovali lastne prenosne računalnike (potrebovali boste programa Word in Excel).

Kdaj in kje?

Kdaj? Petek in petek, 14. in 21. april, od 8.00 do 16.00

Kje? DATA, Dunajska cesta 136, Ljubljana

Za koga? Zate, če si star med 15 in 29 in aktivno iščeš zaposlitev – tudi če si še proti koncu faksa ali šole.

Za prijavo na usposabljanje moraš biti najprej prijavljen/a v projekt. Si že? Če še ne, vstopi spodaj.

Kako poteka?

16-urno usposabljanje je sestavljeno iz teoretičnih sklopov in praktičnih vaj. Delali boste na svojih individualnih idejah. Mentorja vam bosta v pomoč pri vajah in praktičnemu oblikovanju svojega načrta. Za aktivno sodelovanje in oblikovanje načrta (izračuni v excelu ipd.) potrebujete lastni prenosni računalnik.

Delavnico izvajamo v partnerstvu s podjetjem Data d. o. o. Usposabljanje bo potekalo v prostorih podjetja – z vso strokovno podporo, ki jo potrebujete za uspešen razvoj ideje, do načrta in poslovanja.

 

Delavnico vodita Dario Berginc in Neža Repanšek

Mag. Dario Berginc je vodja R&R in projektnega oddelka v podjetju DATA d.o.o. Specializiran je za podjetniško svetovanje, pripravo poslovnih načrtov in prijav na razpise. V svoji dosedanji karieri je izdelal več kot sto poslovnih načrtov, te izkušnje pa z veseljem deli z udeleženci na seminarjih in delavnicah. Je avtor številnih strokovnih in znanstvenih člankov. V okviru doktorske disertacije raziskuje strateško naravnanost in odločanje menedžerjev.

 

 

Neža je mladinska delavka in mladinska trenerka. Je dolgoletna skavtinja, članica Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov in aktivna skavtska voditeljica v lokalni enoti. Neža je zaključila študij mednarodnih odnosov in si prizadeva za intenzivno povezovanje akademskih znanj z neformalnim izobraževanjem. Je tudi nacionalna trenerka učenja človekovih pravic po programu Sveta Evrope Kompas in velika zagovornica učenja z delom.

 

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.