POSVET: Kako opogumiti mlade za podjetnost?

Inkubator 4.0 vabi na drugi spletni posvet

Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela

Kako opogumiti mlade za podjetnost?

Potekal bo v torek, 13. aprila 2021,
od 14:30 do 17:00.

V okviru podjetniških izobraževanj za mlade je veliko govora o analizi trga, Canvas modelu, agilnih metodah… redko pa ustvarimo prostor za nagovarjanje tem, kot so pogum za lastno pot, upravljanje z negotovostjo ter soočanje z neuspehi.

Zakaj je ta tako težko zbrati pogum? Kako se soočati z negotovostjo in neuspehi, ki jih prinaša podjetniška pot? Kako sprejeti neizogibna tveganja? In kako na vse to pripraviti mlade?

Kaj so faktorji, ki vplivajo na odločitev za podjetniško pot? Kakšne so dobre prakse? In kaj lahko doprinesemo v delu z mladimi?

O čem?

Na drugem spletnem posvetu Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela se bomo skušali z vidika različnih deležnikov vživeti v položaj mladih, ki na trg dela vstopajo tako, da zberejo pogum in sprejmejo tveganje ob odpravljanju na lastno (podjetniško) pot.

Za koga?

Posvet je v prvi vrsti namenjen vsem vrstam sopotnikom mladih ob vstopu na trg dela: učiteljem, vzgojiteljem, staršem, kariernim svetovalcem, mladinskim delavcem, zaposlenim v občinskih upravah, zaposlovalcem.

Rezultat posveta bodo priporočila tako za odločevalce, učitelje/vzgojitelje ter tudi za mladinski sektor.

Če se vam po glavi motajo ta vprašanja …

… boste po posvetu gotovo nekoliko bliže odgovorom nanje:

  • Kako s svojim delovanjem spodbujati podjetnost mladih?
  • Kako krepiti kompetence, ključne za soočanje s strahovi in neuspehi pri prvih (podjetniških) korakih?
  • Kako ustvarjati prostore, ki bodo pri mladih krepiti pogum in odločnost?

Potek posveta

14:30 – 15:30 – Prispevki govorcev na vprašanja posveta in diskusija

  • Luka Mohorič: Kako se pripraviti in zbrati pogum za prevzem vodilne vloge v podjetju?
  • Tina Kastelic: Kako krepiti ključne kompetence za razvoj uspešnih podjetnikov?
  • Andrej Kurent: Kako se odločiti za (socialno) podjetništvo in kakšne izzive ta pot prinaša?

15:30 –15:40 – Odmor

15:40 – 17:00 – Delo po skupinah in predstavitev smernic za podporo mladim v pri podjetnem in pogumnem vstopu na trg dela

Kdo bo z nami?

Luka Mohorič je direktor podjetja Animacel, ki je bilo ustanovljeno leta 2011 kot spin-out podjetje Veterinarske fakultete na Univerzi v Ljubljani. Na podlagi vrhunske znanosti na področju zdravljenja živali z matičnimi celicami so razvili revolucionarno tehnologijo zdravljenja živali z boleznimi sklepov, kit in vezi. Direktorski položaj je prevzel leta 2015 in od takrat uspešno krmari to inovativno tehnološko podjetje.

 

Tina Kastelic je psihologinja, ki ima številne izkušnje s področja razvoja kadrov in ocenjevanja potencialov v organizacijah. Njeno podjetje Kompetenca izvaja poglobljene treninge za razvoj mehkih veščin in coachinge ter ocenjuje potenciale posameznikov. Specializirana je tudi za kompleksne kadrovske rešitve (kompetenčni modeli, sistemi nasledstev, mentorski sistemi, definiranje odgovornosti in vlog, ipd.).

 

Andrej Kurent je direktor socialnega podjetja Društvo konceptov, v okviru katerega deluje Preoblikovalnica. Gre za socialno podjetje, ki daje novo moč in priložnost tako ljudem kot staremu pohištvu. Navdušuje ga oblikovanje trajnostne arhitekturo in izdelkov, timsko delo in trajnostni način življenja. Verjame, da so ključ do uspeha sveže ideje, pomešane z napredno tehniko oblikovanja, odličnim vodenjem ekipe in obsežnim sodelovanjem z drugimi strokovnjaki.

 

 

Dodatne informacije: [email protected]

Sorodno:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.