POSVET: Kako z mladinsko pobudo do službe?

Inkubator 4.0 vabi na tretji posvet

Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela

Kako z mladinsko pobudo do službe?

Potekal bo v četrtek, 10. junija 2021,
od 14:30 do 17:00 v Kopru.

Pobudništvo pri mladih je nekaj, kar je potrebno razvijati, podpirati ter mu dati prostor za rast, saj prinaša veliko pozitivnih učinkov – tako za družbo, kot za mlade same.

Kako mladim odpreti prostor in jih spodbuditi, da na ta način razvijajo svoje talente in pridobivajo izkušnje in jim s tem pomagati k lažjemu prehodu iz šolskega sistema na trg dela?

O čem?

Na tretjem posvetu Mladi in iskanje njihovega mesta na trgu dela se bomo skušali z vidika različnih deležnikov vživeti v položaj mladih, ki so v družbi aktivni.

Med drugim bomo iskali odgovore na vprašanja, kot so:

 • Kako aktivna participacija in družbeno pobudništvo mlade (bolje) pripravi na trg dela?
 • Kakšni so načini za spodbujanje pobudništva pri mladih?
 • Kakšne so dobre prakse na tem področju in kaj se lahko iz njih naučijo odločevalci?

Za koga?

Posvet je v prvi vrsti namenjen vsem vrstam sopotnikom mladih ob vstopu na trg dela: učiteljem, vzgojiteljem, staršem, kariernim svetovalcem, mladinskim delavcem, zaposlenim v občinskih upravah, zaposlovalcem in mladim.

Rezultat posveta bodo priporočila tako za odločevalce, učitelje/vzgojitelje ter tudi za mladinski sektor.

Potek posveta

14:15 -14:30 – Prihod in registracija udeležencev

14:30 – 15:30 – Prispevki govorcev na vprašanja posveta in diskusija

 • Maja Drobne: Kakšni so načini za spodbujanje pobudništva pri mladih?
 • Tjaša Ogrizek: Kako aktivna participacija in družbeno pobudništvo mlade (bolje) pripravi na trg dela?
 • Miha Zupančič: Kakšne so dobre prakse na tem področju in kaj se lahko iz njih naučijo odločevalci?

15:30 – 16:30 – Delo po skupinah in predstavitev priporočil za krepitev pobudništva med mladimi

16:30 -17:00 – Zaključek in možnost za mreženje

Kdo bo z nami?

 

Maja Drobne je z mladinskim delom odraščala skupaj s taborniki. Preko evropske prostovoljske službe in dela v različnih mladinskih organizacijah je spoznala vse aspekte vodenja projektov in vodenja skupin, tako mladih, kot tudi starejših. Njena strast je odkrivanje potenciala v ljudeh ter skupinah in spodbujanja v smer uresničitve le tega. Na lestvico najvišjih prioritet postavlja pomembnost socialnega vključevanja in zagotavljanja varnega prostora za ljudi, ki pripadajo manjšinam.  Je trenerka bazena trenerjev Mladinskega sveta Slovenije in Nacionalne agencije MOVIT.

 

Miha Zupančič, predsednik Mladinskega sveta Slovenije, je v mladinskem sektorju prisoten že skoraj deset let. Svojo pot je začel kot aktivist na Klubu študentov občine Trebnje, kjer je kmalu postal predsednik. Skupaj z ostalimi mladinskimi društvi so obudili in ponovno zagnali Trebanjski mladinski svet. Na nacionalni ravni je postal aktiven na Zvezi študentskih klubov Slovenije, kjer je zaključil svoje delovanje kot predsednik te organizacije. Mihova največja strast je organizacija različnih projektov in je sodelovai pri festivalih ŠVIC in Škisova tržnica. Sedaj se v prvi vrsti posveča zagovorništvu, saj želi tudi širši javnosti pokazati, kako nujno potrebno je, da so mladi slišani in upoštevani, saj so ključni gradniki sedanje in prihodnje družbe.

Kje?

Posvet bo potekal v živo ob upoštevanju veljavnih ukrepov in priporočil NIJZ v Kopru v prostorih Središče Rotunda (Destradijev trg 11).

Zaradi zagotavljanja upoštevanja priporočil je za udeležbo obvezna predhodna prijava. Dogodek je za udeležence brezplačen.

Dodatne informacije: [email protected]

Sorodno:

1 Komentar. Leave new

 • Bojan Tomc
  11. 6. 2021 20:12

  Žal sem za posvet izvedel pozno. Imam namreč idejo, ki jo želim predstaviti vam in inkubirancem. Gre za start-up posel, tako za neprofitne kot profitne organizacije. Imenujem ga “Celovit dolgoročni karierni posel za vsakogar”. Posebej primerna je ideja za mlade in vse, ki živijo izven mest Slovenske Istre, na podeželju torej. Glede na minimalno tveganje in visoko donosnost ter nenujnost visoke izobrazbe ter izkušenj bi to priporočil vsakemu, ki se podaja na samostojno karierno pot. Za vse info sem dosegljiv na gsm 041 716 915.

  Odgovori

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.