Tvoja prepričanja, tvoj svet

Pogosto pravijo – vse je v glavi.

In res je tako – če verjamemo, da se ne moremo spremeniti, da enostavno nismo jutranji človek, da za določeno delovno mesto enostavno nismo dovolj dobri, da si nečesa ne zaslužimo – bo pri tem tudi ostalo. In če verjamemo, da smo kreativni, da smo sposobni voditi projekt, da smo lahko prepričljivi, da samo inteligentni – potem bomo tako tudi delovali.

Zakaj verjamem v moč prepričanj?

V sklopu usposabljanja NLP praktik smo se dotaknili številnih tem – naše vrednote, naše vedenje, delovanje, prednosti, slabosti, vzorci … in izmed vseh tem so se me daleč najbolj dotaknila prepričanja. S pomočjo tehnike spreminjanja omejujočih prepričanj sem uspela spremeniti moje prepričanje “nisem jutranji človek” v “če želim zjutraj zgodaj vstati, morem prej spat”. Sliši se enostavno, seveda pa je bistveno, da v tvoje novo prepričanje res verjameš.

Svete resnice o prepričanjih:
● Prepričanja so ena najbolj tipičnih osebnih lastnosti.
● Prepričanja so osebna in pogosto zmotna (čeprav mi trdno verjamemo, da so resnična).
● Naša omejujoča prepričanja so pogosto nezavedna (šele ko nam nekdo nastavi ogledalo, se včasih začnemo zavedati, da določene stvari v življenju niso resnice, ampak naša prepričanja).
● Preden lahko začnemo delovati na druga način, moremo spremeniti naše prepričanje – pred tem drug način delovanja enostavno ni mogoč.

Primeri razširjenih prepričanj:
● nisem dovolj sposoben/a, da bi uresničil/a tisto, kar si želim;
● nihče me nima rad;
● nikoli mi ne bo uspelo,
● za uspeh je treba trdo delati,
● življenje ni pravično.

Če pogledate na svoje življenje in na svoja prepričanja – katera prepričanja vas podpirajo in vam pomagajo pri vsakdanjem delovanju?

Katera prepričanja vas morda omejujejo?

Bi bilo zdravo, da jih preoblikujete in začnete delovati na nov način?

Vabljeni k samorefleksiji …

Napisala: Urša Svetelj

 

 … in vabljeni tudi na trening prepričanj (v angleščini: beliefs), kjer bomo prepoznavali svoja zdrava prepričanja, ki nas v vsakdanjem delovanju podpirajo in spreminjali omejujoča prepričanja, ki nas zavirajo.

 

Osemurni trening bo potekal v soboto, 21. aprila 2018 (od 9:00 do 17:00), v učilnici Socialne akademije (nova lokacija: Tržaška 132, Ljubljana, 2. nadstropje).

Ta brezplačen trening je namenjen vsem, k so se v projektu Inkubator 4.0 že udeležili vsaj enega usposabljanja ali pa so pri projektu sodelovali v Inkubatorju.

Usposabljanje bo vodila Urša Svetelj.

Urša je trenerka mehkih veščin in NLP Praktik. Njena strast se je začela poleti 2011, ko se je udeležila Leadership summer school in se odločila, da želi postati trenerka. Decembra 2011 se je udeležila treninga za trenerje in od takrat izvedla številne delavnice s področja mehkih veščin. Organizacija TEDxLjubljana dogodkov jo je popeljala v svet javnega nastopanja, kjer uživa v pripravi govornikov. Je članica bazena trenerjev Zveze Komisp, MSS in AEGEE Academy.  Njena strast je izvedba izobraževalnih treningov, gradnja mehkih veščin, priprava navdihujočih nastopov in spodbujanje aktivne družbe. S tem posameznike premika izven cone njihovega udobja in ob tem, ko drugi rastejo, najbolj uživa.

Sorodno:

Ni najdenih rezultatov.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.