CIKEL: ABC Finančne pismenosti

Se misliš že nekaj časa lotiti načrtovanja osebnih financ, pa se preprosto ne pripraviš do tega?

Bi rad/-a sprejemal/-a boljše finančne odločitve, pa niti ne veš, kako bi se tega lotil/-a?

Pridi na usposabljanje, kjer se boš z osnovami finančne pismenosti spoznal/-a na zanimiv in interaktiven način – z nekaj teorije in z dobro mere praktičnih vaj!

Dobimo se ob torkih in četrtkih v novembru, in sicer 15., 17., 22., 24., in 29. 11. od 18:00 do 19:30. Spletne delavnice potekajo prek ZOOM-a, so brezplačne in namenjene popolnim začetnikom!

ABC finančne pismenosti 1: Načrtovanje in vodenje osebnega proračuna

Veš, kam gre tvoj denar?

Raziskave kažejo, da bolj kot je poglobljen finančni načrt, večja je možnost za učinkovito varčevanje, pametno investiranje in upravljanje z denarjem. V prvem delu cikla o finančni pismenosti se bomo spoznali z načrtovanjem osebnega proračuna, ki je prvi temelj na poti do finančne svobode.

Kdaj in kje?

TOREK, 15. 11. 2022 ob 18:00 prek ZOOM-a.

ABC finančne pismenosti 2: Redna zaposlitev in ostale vrste zaslužka

Kakšna so delovna razmerja? Kakšne vrste s.p.-jev poznamo? Katera oblika pa najbolj pride prav meni?

Spoznali bomo v katerih oblikah dela lahko delamo v oblikah redne zaposlitve ter katere oblike dela podpirajo moje popoldansko delo. Pogledali bomo tudi vse prednosti in slabosti teh oblik dela, ter katere dejavnosti lahko delamo v njihovih formatih. Na koncu bomo skozi osebno analizo poizkusili spoznati svoje osebno poslanstvo – če veš, kam si želiš, lažje najdeš tisto, kar te pri tem podpira.

Kdaj in kje?

ČETRTEK, 17. 11. 2022 ob 18:00 prek ZOOM-a

ABC finančne pismenosti 3: Podjetniško razmišljanje in poslovna ideja

Kaj pravzaprav je dobra poslovna ideja? Kako jo najti? In kako iz ideje vzgojiti nekaj, od česar lahko tudi živiš?

Tokrat se nam bosta na srečanju pridružila Tomaž in Nataša iz Bike Slovenija ki bosta predstavila svojo izkušnjo odpiranja s.p.-ja in razvijanja podjetniške ideje, ker sta to postopoma gradila in razvijala kar nekaj let. Vendar pa podjetništvo ni samo za tiste, ki želijo imeti s. p.! Je način, kako gledamo na stvari, ideje projekte. In ta pogled nam pride prav vsak dan!

Kdaj in kje?

TOREK, 22. 11. 2022 ob 18:00 prek ZOOM-a

ABC finančne pismenosti 4: Vedenjska ekonomija in kako povečati premoženje

Kako nas oglaševalci pripravijo do tega, da kupujemo? Kako se temu opreti?

Kako graditi svoje osebno premoženje in povečati svojo finančno stabilnost?

Oglaševalci in podjetja, ki nam želijo nekaj prodati, se opirajo na izsledke iz psihologije, ki kažejo, da se ne obnašamo vedno razumno. Prvi korak, da se ne pustimo več pretentati, je, da se pobližje spoznamo z njihovimi triki. To pa je tudi eden od prvih korakov na poti, kako povečati svoje premoženje. Kako do večjega premoženja in kaj moramo početi bomo podkrepili tudi z eno izmed najbolj učinkovitih metod postavljanja ciljev.

Kdaj in kje?

ČETRTEK, 24. 11. 2022 ob 18:00 prek ZOOM-a

ABC finančne pismenosti 5: Vlaganje in varčevanje

Kako deluje borza, kaj so skladi in kako funkcionirajo delnice? Kakšna je razlika med varčevanjem na dolgi rok in tveganim vlaganjem? Katere so pasti in kako se ne ujeti vanje?

Mimo so časi, ko je bilo trgovanje na borzi na voljo zgolj tistim, ki se s tem ukvarjajo ali pa ki imajo toliko denarja, da ne vejo, kaj z njim. Danes, ko s pomočjo digitalne tehnologije vsakdo od nas za drobiž lahko kupi delček delnic Tesle ali pa v digitalni žep pospravi par kripto kovancev, je vprašanje “A je to res dobra ideja?” še toliko bolj pomembna.

Z nami bo prav poseben gost, in sicer strokovnjak za naložbe in nekdanji borzni posrednik. (TBC)

Kdaj in kje?

TOREK, 29. 11. 2021 ob 18:00 prek ZOOM-a

Cikel delavnic bo vodil Martin Lenarčič z gosti.

Martin Lenarčič

Martin je po poklicu diplomiran teolog po duši pa pedagog in andragog. Teme njegovih izobraževanj so predvsem usmerjene v osebnostno rast ter pridobivanje znanja na področju vodenja skupin in timov, v zadnjih letih pa izvaja tudi delavnice s področja finačne pismenosti ter načrtovanja osebnega proračuna.

Nataša Kocjančič in Tomaž Penko

Tomaž je velik ljubitelj narave, ki se najbolje počuti v gozdu, na makadamskih poteh in kolovozih, ko s kolesom raziskuje nove poti in povezave. Je odličen fotograf in grafični oblikovalec ter nadstandardni uporabnik navigacijskih naprav. Odlikuje ga tudi prostovoljstvo.

Nataša je planinka in strastna pohajačka. Ne mara rutine, ljubi izzive in novosti. Je ekonomistka smeri poslovna logistika. Odlikujejo jo točnost, natančnost in odlične organizacijske sposobnosti. Ker Tomaž in Nataša ljubita naravo, rada kolesarita in spoznavata nove ljudi in kraje, sta združila svoje hobije in znanja s področja kolesarjenja, vodenja, grafičnega oblikovanja, kartografije, fotografije in copywriting-a v zgodbo BIKE SLOVENIA.

 

Prijave zbiramo do 24 ur pred začetkom posamezne delavnice (oz. do zapolnitve mest) preko spodnjega obrazca.
Delavnice bodo potekale preko spleta (ZOOM). Število mest je omejeno, zato je  potrebna predhodna prijava. Ker so delavnice v prvi vrsti namenjene mladim (do 29. leta starosti), bomo le-tem pri prijavi dali prednost.

 


Sorodno:

1 Komentar. Leave new

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.